11

apr.

Caderea parului: cauza si tratament

Caderea parului este una dintre principalele problemele cu care se poate confrunta orice persoana, in special toamna si primavara sau in anumite perioade ale vietii mai stresante sau emotionante.

Este normal ca o persoana sa piarda in jur de 100 de fire pe zi, insa daca caderea parului este mult mai accentuata, ideal este sa se foloseasca produse si tratamente speciale pentru stoparea caderii parului.

Cauze:

Cauzele pierderii parului pot fi multiple:  - hormonale

                                                                         - genetice (ereditare)

                                                                         - alimentatie necorespunzatoare

                                                                         - pe baza de stres/emotii

                                                                         - varsata

                                                                         - factori de mediu

                                                                         -  neangrijirea parului

                                                                         - consumul in exces de medicamente

                                                                         - boli ale pielii

Cele mai intalnite cauze:

 • Varsta: Înaintarea în vârstă este un factor de risc pentru căderea părului. Aceasta apare ca urmare a afectării foliculilor de păr, situație în care aceștia nu mai funcționează și părul se rărește.
 • Stresul: Stresul fizic sau mental perturba ciclul normal de crestere al parului; aceasta situatie apare dupa 2-3 luni de la manifestarea evenimentului neplacut, cand foliculii parului intra in faza de telogen prematur, conducand la stoparea cresterii parului.
 • Oboseala: Adesea oboseala este un factor nociv asupra organismului si mai ales asupra parului deoarece in viata trecem prin momente obositoare precum job-ul, locul de munca. Oboseala poate fi atat fizica, cat si psihica.
 • Boli de piele: O serie de afectiuni cutanate inflamatorii, cum ar fi eczemele, dermatita seboreica sau psoriazisul pot cauza caderea parului.
 • Ingrijirea parului: Sampoanele sau folosirea frecventa a uscatorului de par, a ondulatorului, placii de intins parul, anumite coafuri, ca de exemplu, strangerea parului in "coada de cal" cauzeaza caderea parului din cauza frecarii puternice a firelor de par.

Tratamente si remedii pentru a combate cadera parului:

Fiole anticadere si pentru accelerarea cresterii parului, 6.Zero Take Over Active Power 10 x 8 ml:

Tratamentul de prevenire a caderii parului in fiole este un tratament pentru par slab, fragil. Formula sa este îmbogățită cu Ingrediente active pe bază de plante, complexe de vitamine și un complex specific de aminoacizi, cu proprietăți antioxidante energizante, care ajută la combaterea slăbiciunii și căderii părului. In plus, datorita proprietatilor lor hranitoare si revitalizante, Ingredientele active din tratamentul anti cadere a parului incurajeaza micro-circulatia la nivelul scalpului, intarind foliculul de par.

Beneficii:

 • combate eficient căderea și slăbiciunea părului
 • formula bogata in Ingrediente active energizante si antioxidanti
 • intărește foliculul de păr și stimulează micro-circulația
 • ofera stralucire parului

Sampon anticadere si pentru accelerarea cresterii parului, 6.Zero Take Over Active Power 300 ml:

Samponul 6.Zero take over active power este special conceput pentru a accelera cresterea si pentru prevenirea caderii parului. Curata delicat parul si scalpul in timp ce extractele vegetale din plante cu care este imbogatit stimuleaza si tonifica, mentinand parul matasos si sanatos. Acesta ofera un aspect sanatos si stralucitor de lunga durata. Pentru un efect mult mai rapid se recomanda folosirea tratamentului fiole anticadere si pentru accelerarea cresterii parului 6.Zero take over active power.

Beneficii:

 • curata delicat parul si scalpul fragil
 • reda vitalitatea parului oferindu-i un aspect mai sanatos
 • hraneste parul subtire
 • ofera stralucire parului
 • combate caderea parului
 • mentine parul matasos
 • tonifica parul

Tratamente si remedii naturiste:

Ulei de nucă de cocos:

Uleiul de nucă de cocos nu doar că stimulează creșterea părului, dar îl și hrănește. Conține grăsimi esențiale, minerale și proteine care reduc ruperea și e bogat în potasiu și fier, prevenind astfel slăbirea rădăcinii.

Suc de ceapă:

Ceapa este o sursă bogată de sulf, compus care ajută la îndesirea părului prin creșterea producției de colagen. Drept urmare, sucul de ceapă poate preveni căderea părului, iar mirosul înțepător e un preț mic de plătit pentru o podoabă capilară fabuloasă.

Usturoi:

Precum ceapa, și usturoiul are un conținut ridicat de sulf și de aceea e folosit în majoritatea tratamentelor tradiționale împotriva căderii părului. Mai mult, usturoiul este chiar și mai înțepător, drept urmare, stimulează microcirculația de la nivelul scalpului, favorizând hrănirea rădăcinei.

Share this post

Lasă un răspuns


RELATED

Posts